Jump to content

Unkown Logo and Signature that is present on all bodies of this pen

ThePenLover

Recommended Posts

Hey i have a couple of examples of an unknown brand , the logo of which you will see below in all of the examples , also there is a signature of some kind in all the pens of this marking .

Any help or ideas would be greatly appreciated !

Thanks !

Capture.PNG1.PNG

Capture.PNG4.PNG

Capture.PNG5.PNG

Capture.PNG6.PNG

Capture.PNG7.PNG

Capture.PNG

• Replies 8
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• ThePenLover

5

• lamarax

4

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι αυτή είναι η υπογραφή του Franz Kafka στο σώμα της πένας. Τα άλλα στοιχεία, δεν τα αναγνωρίζω. Η μύτη φαίνεται να είναι ατσάλινη Bock 060 (ή μάλλον κινέζικη απομίμηση).

Πριν μερικά χρόνια, είχε κυκλοφορήσει στα περίπτερα μια απ' αυτές τις "συλλογές" DeAgostini αφιερωμένη στις πένες· από 'κει προέρχεται και η συγκεκριμένη (τρίτη από αριστερά):

4d5ce0ab49e29b5e95a4826f7f7bbba9c36eb3ff.thumb.webp.42a18ea519a96926210373ad8db6b84b.webp

Translation 🙂:

All I can say for sure is that this is Franz Kafka's signature on the body of the pen. I do not recognize the other elements. The nib appears to be a standard steel Bock 060 (or rather a Chinese fake).

Some years ago, one of those DeAgostini "collections" dedicated to fountain pens was circulating on newsstands; that's where that particular one comes from (third from left).

my_eyes_hurt_LJ.png.650a91dac48d31472dc21db143e5c418.png

2 hours ago, lamarax said:

Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι αυτή είναι η υπογραφή του Franz Kafka στο σώμα της πένας. Τα άλλα στοιχεία, δεν τα αναγνωρίζω. Η μύτη φαίνεται να είναι ατσάλινη Bock 060 (ή μάλλον κινέζικη απομίμηση).

Πριν μερικά χρόνια, είχε κυκλοφορήσει στα περίπτερα μια απ' αυτές τις "συλλογές" DeAgostini αφιερωμένη στις πένες· από 'κει προέρχεται και η συγκεκριμένη (τρίτη από αριστερά):

4d5ce0ab49e29b5e95a4826f7f7bbba9c36eb3ff.thumb.webp.42a18ea519a96926210373ad8db6b84b.webp

Translation 🙂:

All I can say for sure is that this is Franz Kafka's signature on the body of the pen. I do not recognize the other elements. The nib appears to be a standard steel Bock 060 (or rather a Chinese fake).

Some years ago, one of those DeAgostini "collections" dedicated to fountain pens was circulating on newsstands; that's where that particular one comes from (third from left).

Ευχαριστω για την απαντηση , ευχαριστη εκπληξη .

Η μυτη ειναι σιγουρα κινεζικη και κλασσικος τυπος , αμφιβαλω αν ειναι μποκ , τις πενες δεν τις εχω αυτη την στιγμη στην διαθεση μου αλλα ειναι απο ενα stash και ηθελα να δω τι ακριβως ειναι τα συγκεκριμενα μοντελα , υπαρχουν και αλλα αντιστοιχα , ολα με διαφορες υπογραφες και αντιστοιχου τυπου μυτες . Ολες επισης εχουν αυτο το συμβολο που φαινεται στο καπακι , στην κορυφη .

Αν μιλαμε για σειρα η οποια εχει κυκλοφορισει στα περιπτερα , θα υποθεσω οτι μιλαμε και για πολυ χαμηλη αξια ( ως εκτιμητης και εγω ) .

Είμαστε παντού 😉

Ναι, η αξία είναι αμελητέα. Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για τον Κάφκα, να και η σχετική έκδοση της Montblanc στον Ευαγγελίδη, για να πάρεις μια ιδέα 😁

Ελπίζω να επιμείνεις στο καρκίνωμα χόμπυ, και να τα λέμε εδώ 🙂

12 hours ago, lamarax said:

Είμαστε παντού 😉

Ναι, η αξία είναι αμελητέα. Παρεμπιπτόντως, μιας και μιλάμε για τον Κάφκα, να και η σχετική έκδοση της Montblanc στον Ευαγγελίδη, για να πάρεις μια ιδέα 😁

Ελπίζω να επιμείνεις στο καρκίνωμα χόμπυ, και να τα λέμε εδώ 🙂

γνωριζω την αντιστοιχη εκδοση της Montblanc , και απο κει φανταστηκα οτι προκειται για καποια αναλογη ιδεα με αμελητεα αξια , πραγματι . Επισης , ο Ευαγγελίδης αρωγος στον χωρο χρονια !

Ειμαι χρονια στο χομπυ και εγω περασει απο αρκετα σταδια πλεον ( απλο χομπυ , χρηση φυσικα , επισκευες και εκτιμησεις ) .

Δηλαδη μιλας με εμπειρο ατομο στον χωρο και αυτο με εκανε να αναρωτηθω για την σημασια της λεξης " καρκινωμα " που χρησιμοποιησες ...

Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια γιατι οπως καταλαβες και εσυ η αδυναμια μου να ταυτοποιησω τις συγκεκριμενες πενες ηταν οτι η διαθεσιμοτητα τους αφορουσε περιπτερα ..χαχα.

Η λέξη "καρκίνωμα" αφορά την έξη* και την οικονομική αφαίμαξη που αυτή συνεπάγεται 🙂 

Μιλάμε για πολλά λεφτά· θα μπορούσα να έχω πάρει Porsche με όσα έχω δώσει μέχρι τώρα για το "χόμπυ" 😄

(* for our english speaking friends who might be Google translating our conversation)

On 2/2/2025 at 11:37 PM, lamarax said:

Η λέξη "καρκίνωμα" αφορά την έξη* και την οικονομική αφαίμαξη που αυτή συνεπάγεται 🙂 

Μιλάμε για πολλά λεφτά· θα μπορούσα να έχω πάρει Porsche με όσα έχω δώσει μέχρι τώρα για το "χόμπυ" 😄

(* for our english speaking friends who might be Google translating our conversation)

χαχα , αυτη ειναι η κλασσικη σκεψη που κανουν πολλοι που εχουν ενα χομπυ καποια στιγμη στην ζωη τους .

Καθαρα λαθος κατα την γνωμη μου ! Σιγουρα ειναι καποια χρηματα αν εμπλεκεσαι ενεργα και οσο αποκτας εμπειρια αυξανονται .

Αλλα και αυτος που εχει Porsche , θα πει μετα απο καποια χρονια : << πωπω , κοιτα το καρκινωμα , την ασχολια μου με τα σπορ αμαξια , θα μπορουσα να ειχα παρει ενα διαμμερισμα ...>> χαχα.

Οποτε μην μετανιωνεις για κατι που σε ενδιαφερει , αλλιως θα σε πηγαινει μπαλα ...κοινως , απο τα ειδη γραφης , θα μεταβεις στην πορσε και παλι θα μετανιωσεις και θα μεταβεις στο διαμερισμα , κατοπιν παλι θα μετανιωσεις ή θα το πεις καρκινωμα λογω των πορων που χρειαζεται και θα μεταβεις σε επενδυσεις ή κατι αλλο και παει λεγοντας ....

Οποτε αυτο που θελω να πω ειναι οτι ενα χομπυ ή μια ασχολια δεν βαφτιζεται καρκινωμα επειδη απαιτει πορους , ειναι θεμα επιλογης και προτεραιωτητων .

Πολυακουσμενο θεμα αυτο παντως ( για ολα τα χομπυ σχεδον ,οτι και αν βαλει ο νους σου ) , και ειπα να καταθεσω την αποψη μου !

213644.jpg.94f49dcfbc00ebbac1012deea186c6f8.jpg

Είμαι κι εγώ της ίδιας αντίληψης... απλώς το κρύβω 🤭

1 hour ago, lamarax said:

213644.jpg.94f49dcfbc00ebbac1012deea186c6f8.jpg

Είμαι κι εγώ της ίδιας αντίληψης... απλώς το κρύβω 🤭

Εκτιμώ την σύμπνοια !...